Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Pixbo IBF F03 (GAMMAL)

Följ

F03 (GAMMAL)

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pixbo IBF
Innebandy
F03 (GAMMAL)
Tabell
Lag M V O F P
1 Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd 10 6 3 1 21
2 Lindome IBK F02 Lila 10 6 0 4 18
3 Sportlife Kungälvs IBK F02 Svart 10 5 1 4 16
4 Landvetter IBK F03 Blå 10 4 0 6 12
5 FBC Lerum F03 Röd 10 3 1 6 10
6 Pixbo Wallenstam IBK F04 Röd 10 3 1 6 10
7 2 0 0 0 0 0
8 5 0 0 0 0 0
9 3 0 0 0 0 0
10 0 0 0 0 0 0
11 4 0 0 0 0 0
12 1 0 0 0 0 0
13 10 0 0 0 0 0
14 6 0 0 0 0 0
15 8 0 0 0 0 0
16 7 0 0 0 0 0

Match

Pixbo Wallenstam IBK F04 Röd

3 - 3
Wallenstamhallen
13 december 2015
09:40

Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd

Referat

Referat: Pixbo Wallenstam IBK F04 Röd - Pixbo Wallenstam ...

En spännande, spänd match...

Upplägget inför morgonens match var unik och väldigt intressant. Det var en match som skulle avgöras i huvudena.

Inför matchen ledde vi serien och en vinst idag skulle garantera oss guld, med en omgång kvar. Vi mötte tabelljumbon, som vi mött många gånger tidigare och vann med marginal över förra mötet. Plättlätt och nästan löjligt att ens spela av matchen med andra ord.

På träningen i går kom det upp och vi konstaterade tillsammans att visst ville vi vinna och visst hade vi all anledning att tro på det. Någon chippade in att hon skulle lägga sig 20:00 för att vara utvilad och taggad. Detta var första gången vi pratade i sånna här termer tillsammans allihop. Vissa tjejer har fullt koll på tabellen medan jag tror att vissa inte ens vet om att den finns eller var de skall leta efter den. Hur viktigt det är att vinna varierar med andra ord. Att vinna är ju ett farligt mål, eftersom det säger hur man vill att det skall se ut på resultattavlan när matchen är slut och inte hur man skall bära sig åt för att komma dit. Vän av ordning tillägger nu att vi alltid har spelat för att vinna. Taktik och spelidé är förståss inget man bör ändra dagen före en "final". Att spela med styrspel och hög press och att alla försöker göra sina 100% brukar ju funka bra för oss. Stämningen i laget var på topp när vi gick hem och avnjöt vm-finalen (för ni missade väl inte den).

Inför matchen var det ett gäng tjejer med vässade tänder som drog igång uppvärmningen. Dagen till ära spelade vi med 3 fulla femmor. Det fanns en tanke att fler skulle få känna att de var med och vann och fick springa in och kramas så där gott. Allt kändes riktigt bra tills matchen startade och 04'orna tog tag i både boll och initiativ. Men det som var så kaxigt i omklädningsrummet blev väldigt darrigt på plan. Våra motståndare hade nog ett omvänt tänk mot oss. Medan vi tänkte att vi redan vunnit var de väldigt motiverade att slippa förlora lika klart som senast. De spelade på toppen av sin förmåga och vi var livrädda för att förlora.

Jag kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning målet kom, men vi låg efter i princip hela matchen och till en början fungerade ingenting. Med några minuter kvar på matchen stänkte vi in 3-3 och i slutet hade någon chans att gå förbi, men det ville sig inte. Oavgjort kändes snöpligt men, sett till hur vi började matchen får vi nog vara nöjda.

Efter matchen var vi överens om att det var höstens lågvattenmärke. Att snacka inför matchen om "hur mycket som står på spel" hanterar vi olika. Sett till hela laget blev vi mer rädda för att förlora än sugna på att vinna. Bra lärdom! Det skall vi prata mer om på onsdag. Vi vill ju hjälpa varandra att bli bättre - inte skrämma upp varandra! De tjejerna som pluggar tabellen på nätterna och taggar till av att det vittrar guld får göra det och de som funkar bäst när det är som vanligt behöver man inte prata målskillnad med. Det blir ju som bäst och roligast när alla individerna i laget är på sina toppar, spelar avslappnat och plötsligt ger ifrån sig sina 110%.

"Jag och lag" eller som alltid den farliga quarterbacken vrålade i collegefilmerna från 80-talet: There's no I in team!! Man kan ju också tänka att hela laget är fullt av "jag". "Jag" med olika sätt att hantera guldvittring och som är olika kring det mesta. Man hittar hela tiden nycklar till att få dem att växa på planen och tillsammans, en del är lättare att förstå för de påminner om en själv och andra påminner mer om Tord och det är ju faktiskt väldigt bra. Dessutom växer de ur nycklar som funkat bra tidigare. De hittar också en del nycklar till sig själva och till varandra och det är ju då det blir häftigt på riktigt! En tjej med många nycklar till andra är Thea. Det visade hon idag när hon satte ner foten i första periodpausen.

Hon gjorde klart att det inte var okej att ropa något annat än pepp från bänken. "Alla vet med sig när de gör fel, det behöver man inte höra från bänken", "Knip igen och ropa när du har något positiv att komma med", var budskapet. Klok som en bok och civilkurage i microperspektivet! En viktig nyckel, tror jag, till att vi ryckte upp oss och *trummvirvel* det ser rätt ljust ut med det där guldet trots allt. Lite flyt i ett annat möte i serien under eftermiddagen gör att det skall rätt mycket till om vi inte kniper det ändå - men det snackar vi inte högt om nu. Det kan de få räkna ut själva om de är intresserade av det.

Klappa om tjejerna nu och tänk på hur grymma de är - inte bara på planen! De flesta sover väl nu, men jag misstänker att någon är uppe, sömnlös, nämligen hon som gick och la sig väldigt tidigt igår... :)

Andra möten i serien